Omgeving

Welkom In Altreichenau

Altreichenau is een gezellige vakantieplaats op 860 m hoogte gelegen in het Beierse woud. Het is een prachtig gebied voor zowel uw zomer- en wintervakantie. Het ligt aan de voet van de Dreisesselberg ( 1330m),  20 km van Freyung en 14 km ten oosten van Waldkirchen.

40 km ten noordoosten ligt de Donaustad Passau en het ligt 720 km van de Zuid Nederlandse grens.
In het Beierse Woud kunt u in voorjaar/zomer/najaar mooie wandelingen maken en in de winter langlauftochten door de prachtige natuur en langs de vele beekjes.

Het grootste ski gebied Hochficht ligt net over de grens in Oostenrijk (15 min).
Verder zijn er nog een paar kleinere skigebieden dichterbij.
kijkt u bij links om meerdere skigebieden te ontdekken.

Op korte afstand bevinden zich een aantal attractieve recreatiegebieden met zwem-, en vismogelijkheden, zoals het Kletterwald en het Karolibadepark te Waldkirchen (14 km) en het Recreatiegebied Breitenberg (11 km).
Bovendien is het vlakbij de Riedelsbacher Stausee, het Lipnomeer (tjechien)  en op enige afstand het Rannastuwmeer bij Wegscheid.

Het vakantiecomplex is zomer en winter een uitstekende uitvalbasis voor tal van excursiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld:

  1. Bezoek aan Passau (30 min), waar de Inn en de IIz binnenstromen in de Donau en waar men boottochten kan maken. De historische binnenstad met de vele musea en de prachtige Dom St. Stephan waar met het grootste kerkorgel kan bezichtigen. Bekend en sfeervol is de kerstmarkt.
  2. Dagbezoek aan het toeristische middeleeuwse Tsjechische stadje Cesky Krumlov is zeer de moeite waard.  Vanuit Haidmule ook per boemeltrein bereikbaar. Met de auto kunt U onderweg genieten van prachtige uitzichten over het toeristische Lipnomeer met haar badplaatsen.
  3. Wandelen naar/op de Dreisesselberg  (met de auto bereikbaar of te voet via de vele aangegeven wandelwegen die vanuit het bos achter het park daar naar toe leiden) tot de top van de berg in Tsjechie op 1312 m hoogte, waar men onder genot van een hapje en een drankje in de zon kan genieten van een prachtig uitzicht.
  4. Ook het Nationale park Bayrischer Wald  op 30 minuten is een aanrader, daar kan men ook door de boomtoppen lopen.
  5. Op 45 minuten afstand ligt Pullman Western City, de levende Western Stad in Eging am See.
  6. Op 30 min ligt er een zomer Rodelbahn in Grafenau.

De horeca faciliteiten in de omgeving bieden een goede kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs. Onder de knop Links zijn hiervan een paar voorbeelden te vinden.